HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Biohús, honnan?

2007.12.11. 10:56 dobozosgourmand

Vagy akár nem is biohús, csak normális hús, az kellene. Szerencsétlenségemre pont egy olyan budapesti piac mellett lakom, ahol nagyon kicsi a választék, a minőség pedig borzalmas. Szárnyasfronton teljesen kész a hely, a csirkemellek szépen barnulnak a pultban, a pulykáról süt, hogy legalább 2 hete elhagyta már e nyomorult földi világot, a kacsacomb még úgy ahogy, liba meg nincs, mert drága és ezért nem is hoznak (ezért is ettem legutóbb Márton-napi... kacsát, b+). A sertéshús színtelen, egészségtelen megjelenésű, marha meg csak ünnepnapon van, ha mégsem, abban sincs köszönet. A higiéniáról annyit, hogy nemrég láttam, ahogy tolták egy kocsihoz lyukacsos ládákban az esőben a csirkedarabokat, a ládák nem voltak bélelve, de az egészséges belvárosi eső legalább lemosta rendesen. Ha ehhez elolvasok egy mérsékelten véresszájú cikket a nagyüzemi állattartásról, a hormonokkal és antibiotikumokkal megtömött állatokról, akkor végképp elkeseredek.

Tehát a kérdés: hol lehet Budapesten olyan (főleg szárnyas-)húst kapni, ami jó minőségű, lehetőség szerint ellenőrzött biogazdálkodásból származik? És esetleg az ára is alacsonyabb, mint a kobei marháé?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr35260142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quid · http://www.quid.hu 2007.12.11. 14:56:39

A MOM Művház udvarán szombat délelőttöként tartott ökopiacon, a Virágoskút gazdaság standján van mangalica és szürkemarha, rendelésre pedig csirke, liba, kacsa, gyöngytyúk. Biónak éppenséggel bio, de a négylábúak húsának minőségéről nem vagyok meggyőződve - igaz, nem értek hozzá, tehát az én ügyetlenségem miatt is sikerülhettek rágósra azok húsok. A szárnyasok még nem okoztak csalódást.
És mellettük minősített hortobágyi halak kaphatók, a harcsa például elég jó, van ponty és busa is.

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.12.11. 15:14:50

Köszi a tippet, én is keresgéltem a neten és csak ezt találtam -- és ez sajnos kompromisszumokat jelentene. Meg kellene terveznem, hogy mit szeretnék enni a héten, esetleg lefagyasztani a húst, de azt meg eddig sem csináltam, mert nem szeretek vele dolgozni és egyébként is nagyon kicsi fagyasztóm. Igen, ez rinyálás :) Sokkal jobban örülnék, ha valahol állandóan lehetne kapni ilyesmit.

Diffamál 2007.12.11. 15:19:32

Kedves Gourmand!

A kisvárdai Mastergood forgalmaz ún. szabadtartású baromfit, Tanyasi baromfi néven. Növekedési ideje dupla annyi, mint a broileré, élete nagy részét szabadon tölti, szaladgál, kapirgál. Az ellenőrzés maximális. Láncokban lehet kapni csomagoltan, Sparban, Auchanban biztosan, de zömmel a többiben is. Értelemszerűen drágább, mint a broiler.

Ugyanez a cég forgalmaz gyöngytyúkot, meg bronzpulykát is. Ez a honlapjuk, vizsgáld meg, ha érdekel: www.mastergood.hu/

A legjobbakat.

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.12.11. 15:26:50

Diffamál, köszönöm szépen! Jó ez a blog, áramlik az információ :)

Itt lesz minek utánaolvasni, a Red Master program ígéretesen hangzik.

Kgyuri 2007.12.11. 15:35:53

Szia,

Én ezt ajánlom:

www.ebio.hu/

Gyuri
süti beállítások módosítása