HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

KFC-s kaja

2007.08.27. 14:34 dobozosgourmand

Érdekes cucc a KFC-s kaja. A barátaim leginkább "purgálószerként" tekintenek rá, azaz ha szeretnének egy alapos tisztítókúrán átesni, első körben a KFC-vel próbálkoznak. Valószínűleg acélból van a gyomrom (a hordó alakból következtetve feltétlenül), mert bár egy időben többször is vettem nálunk Fincsibe/Csicsibe szendvicset, még csak egyszer kaptam gyomorrontást, kedvesem viszont szinte minden alkalommal heveny hasmenéssel végezte a kalandot. Az egyik baráti pár szombaton evett valami KFC-s anyagot, a srác azt hiszem vasárnap estére nagyjából felépült, a barátnője viszont csak ma délután tudott munkába menni. A közbeeső időt a vécén töltötték. Egy csomó helyről hallok hasonló sztorikat, úgyhogy kérdezek: a kedves olvasóknak (ha ugyan olvas valaki minket :) mi a tapasztalat?

24 komment · 2 trackback

Címkék: kfc

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr52150296

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Saltar a este sitio web 2017.12.23. 17:50:24

Gyors és egyszerű nappali átrendezés - SOS Berendezek!

Trackback: mejores marcas de relojes de lujo 2017.11.19. 13:59:52

Divat a meztelenkedés: átlátszó ruhák a vörös szőnyegen - Stíler blog

kaga 2007.08.28. 11:36:01

Hömmm! Múlt hét csütörtökön sikerült valami menüt elfogyasztanunk a barátnőmmel egy ilyen típusú kifőzdében. Most már tudom, hogy miért ment a hasam egész hétvégén... :)
Egyébként a burger feljethető volt, mind ízvilágában, mint pedig méretében. Szerintem normális ember ilyet nem eszik. Nem emlékszem pontosan a hús megnevezésre, de a'sszem szárnyas darabok néven futott. Combra tippelnék, már ha a két rtg.panír közötti fehérjehártyát húsnak lehet nevezni....Az IceTeát is csak azért nem rontották el, mert az gyári Lipton volt előttünk bontották fel a dobozt.
A sültkrumpli ehető volt, de az szerintem minden gyorsétkezdében jó. Hiába, a sok olaj.....:)

kovpeter 2007.08.28. 19:43:00

Én még életemben nem ettem KFC-ben, de ha ilyen híre van, akkor nem is fogok. :-) Amúgy elég gyakran járok gyorséttermekbe(megrögzött mekis vagyok :).

Kriszta 2007.08.29. 21:53:17

A csipős alsócomb viszont csuda finom. De arról hallottam horrortörténeteket, hogy milyen körülmények között készülnek, csótányos konyha, kosz stb....
Évek óta nem ettem már ott amúgy, de most úgy megkívántam egy kis alsócombot főtt kukoricával...

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.08.30. 12:16:12

Kaga, a Király és a Körút sarkán? A barátaim az ottani kajától lettek rosszul, épp azon a hétvégén.

Egyébként változó, hogy melyik kajájuk mennyire finom, legutoljára valami csirkemelles valamit ettem onnan és mivel sem állagában, sem ízében nem sikerült semmivel rokonítanom, ami legalább halványan csirkemellszerű lett volna, így óvatosságból inkább kerülöm mostanában :)

A sültkrumplijuk amúgy tényleg finom és nekem továbbra is bejön a Fincsibe szendvics :)

Az olajról csak annyit, hogy egy New Scientist cikk szerint messze a magyar KFC-ben a legmagasabb káros transzzsírok aránya, ld. még www.newscientist.com/article.ns?id=dn8989. Jó, hogy valamiben vezetünk! :)

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.08.30. 12:19:13

kovpeter, én azt mondom, hogy egy próbát megér - ha bírod a McDonalds kaját, lehet, hogy ez is be fog jönni :) Mindenesetre olyankor próbáld ki, amikor a következő 1-2 napban nincs fix programod :)))

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.08.30. 12:24:22

Kriszta, a konyhájuk gyakorlatilag nyitott, be lehet látni, nem hiszem, hogy kockáztatnák a csótányokat... na de az, hogy egy gyomorrontásos postról az ugrik be, hogy épp ott egyél alsócombot, az nem várt reakció :)))

Noémi 2007.08.30. 17:48:00

Hello!Mi a páromal elég sűrűn eszünk a KFC-be,de ilyen jellegű problémánk még nem volt.Bár azt nem mondom,hogy az emésztésemet nem bojgatja meg,de az a csípőstől van sztem.

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.08.31. 07:50:44

Noémi, nekünk csak a Király utca-Teréz körút sarkán lévő egységgel van tapasztalatunk, lehet, hogy az a ludas?

A csípős nem befolyásoló tényező, az érintett srácot láttam már piros húslevest enni - egy tányér levesbe belenyomott egy púpozott kávéskanálnyi Erős Pistát :) És élvezte! :)

KFC 4ever 2007.10.27. 22:40:40

Csak egy kis felvilágósítás!
Én ilyen étteremben dolgozom és azóta is imádom lehet hogy az az étterem ahol ettek az nem tökéletes de amit a gyomorrontásra fognak az nem biztos hogy attól van. :(
A nem csípős csirkének panírjában pedig 11 fajta gyógynövény van amit nem mindenki viseli el.
A sültkrumli is lehet rossz ha nem friss.

És Aki Fikáza Az Ítélje meg A Többi Gyorsétkezdét Is.

Gabor 2007.11.11. 15:40:30

Semmi baj sincs a Király utcai KFC vel, én már többször ettem ott és soga nem volt semmi gond, és finom is.
Ezt a bejegyzést csakis egy konkurencia=Mcdonalds, Burher)hozhatta létre, ez az ő módszerük...

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.11.12. 07:34:43

Gabor, garantálom, hogy nem dolgozom a konkurrenciának :) Sőt, bár igaz az, hogy többször szoktam a Burger Kingben kajálni, mint a KFC-ben, de McDonaldsban ebben az évben nem is jártam még :)))

Gabor 2007.11.12. 12:58:04

Akkor ezek szerint v.mi mástól lettél rosszul, lehet, hogy aznap mást is ettél-ittál és attól, nem kell rögtön erre fogni, mert nekem amikor barátaim feljönnek ők is mindig ott esznek, ésd senkinek semmi baja nem lett, leszámítva a csípős érzést a szájban a kaja után ha csípőst kértek...

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.11.12. 14:00:57

Gabor, félévente ha egyszer van, hogy sikerül valamivel elcsapni a gyomrom, abból az egyik pont egy ilyen KFC-s napra esett, kedvesem viszont (akinek tényleg gyengébb a gyomra) gyakorlatilag feladta a KFC-s próbálkozásokat, mert neki túl gyakran fordult elő. Persze mindez lehet véletlen egybeesés is, de a statisztika az statisztika.

Egyébként mint mondtam, nekem is csak 1x volt ilyen, pedig vettem ott néhányszor szendvicset.

(és nem, nem a csípőssel van gond, jalapenoval kelünk-fekszünk :)

laurelin 2007.11.28. 21:02:54

én sokszor kajáltam már náluk, nagyon szeretem a csípős csirkerészeket, meg a salátájukat, nem is volt belőle még problémám, de a múltkor a kávéjuk betett. Egész napos hányinger de úgy hogy este két dedalontól kábultan ágybazuhantam. Hasmenés nuku.

KFC 2007.12.16. 15:08:39

Istenem, mekkora csicskák vagytok! Mekis arcok meg sok gyökér, hogy nem eszik KFC-ben, geci jó kaják vannak, és rohadtul nem egészségtelen, csak persze nem kell túlzásba vinni! (felvilágosítás képp a McDonald's vagy 5xolyan egészségtelen, de nemgáz)

martins 2007.12.26. 16:58:29

Nos aki hasmenést kap a KFC-től az vagy hazudik vagy fogyatékos. Borzasztó finomak az ételeik, elég csak a csirkeszárnyat, a pürét, vagy a kápit említeni a sok közül. A BK is nagyon jó hely, oda sokkal többször járok mert az van közel, de az kicsit más kategória ugye, nem nagyon lehet összehasonlítani a kettőt. Az biztos, hogy a Meki az ahova többet be nem teszem a lábamat, olyan szintetikus az összes kajájuk, érezni lehet hogy a "húsuk" soha nem látott húst stb... A burger king pont a fordítottja, olyan szendvicseket akár otthon is össze lehet dobni.

gyergyo 2008.01.18. 18:33:59

Nemtom én Egyiptomban se f*stam a KFC-től meg itthon se a Király utcai kajától. A Ficsibe meg a káposztasalijuk vmi isteni finom. A többivel se volt gond. (Mondjuk a retyójuk lehetne tisztább...)

Amúgy egy hónapban max 2-3 szor jó ilyeneket enni. Ha többször mész, elmegy a "varázsa".

Mkdönciben viszont kétszer voltam életemben - többször nem megyek. Szedd szét a szendvicset egyszer és vedd ki a "húst" és próbáld meg külön enni!!! Agyonlúgozott műanyag pempő. Gusztustalan, csírátlanított vackaik vannak.

Bkingnek is vannak finom cuccai, bár nem olyan jó mint a KFC.

Bib 2008.01.25. 19:02:30

Sziasztok,

Én is csak jókat tudok írni a KFC-ről, nagyon fincsik a szendvicsek, és nálam külön jó pont, hogy a hasáburgi mellé lehet venni HEINZ majonézt. Hmmm... :)
Szerencsére még egyszer sem volt tőle gondunk, de tény, hogy a fent említett étteremben nem is voltunk ;)

depert 2008.01.29. 14:23:03

énis kfc-ben dolgozom, majdnem a legforgalmasabba és bármelyik gyorsétterem közül a legegészségesebb a kajájuk. legjobb sültburi a kfc-kben van, és valódi 100% csikehúsból készül. aza transzzsírsav vagy mi meg baromság. mivan ha az ellenőr mekibe tökvélelen zsírcsere után ment....
krumplipürén kívül mindenkaja "friss és igazi".
jóideje dolgozom itt és ha már nemfogok akkoris visszafogok járni enni. bb

valaki 2008.02.18. 15:07:01

Amióta megkóstóltam a KFC-s csirkét (csípős csirkemell csík) azóta nem eszek mekiben. Nekem soha sincs tőle bajom és nagyon finom

moqska 2008.02.18. 21:51:22

A KFC gyorséttermek között a legjobb, soha semmi bajunk nem volt még a kajáktól ott. Az a kedvencünk a barátommal.
Ezek a csótányos hülyeségek meg 1ik gyorsétteremre sem igazak, én dolgoztam mekibe és tom h mivan ott, kb havonta van ellenőrzés, és a tisztaságot még a főnökök is ellenőrzik, 3percig kell csak KEZet mosni és akkor lehet dolgozni menni....
Ennyit erről

Oscar26 2008.02.27. 10:48:12

Tényleg csíra aki fikázza a KFC-t!
Az egyik legjobb kajálda és a többivel ellentétben (meki, burger king...)itt látod is,hogy húsból van a kajád. Megyek is és dobok egy kis 30-as csirkeszárnyat. Akinek meg nem ízlik ne egye!

depert 2008.02.29. 16:37:16

amugy nemtom tudtátok-e de nem1 országban a legnagyobb gyorséttermi lánc a KFC, meki meg sehol, hihetetlen tömött sorok állnak, bár a választék külföldön választékosabb. magyarországon nincs ezmég kiforrva, meki nemtistom vagy 20évvel előbb ittvolt mint a kfc jóhogy minden sarkon van 2.
amugy középeurópai térségben a burger king-et és a kfc-ket is ugyanaz a cég irányítja, szal, magyarországon is megfog történni az átállás.
azmeg h megy a hasad else tod képzelni mennyi mindentől előtud fordulni, de szégyen h ilyesmi miatt topicot nyitsz, csak h fikázhasd a céget.

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2008.02.29. 19:10:57

Na, ezt a topikot akkor lassan lezárom. Tehát mégegyszer: statisztikailag nekünk az jött ki, hogy igen valószínűtlen, hogy véletlen lenne a gyomorrontás és a KFC-s kaja azt megelőző fogyasztása. Ugyanakkor ez *valószínűség és nem tény*.

Mindenki azt eszik, amit akar. És én is fogok még KFC-s kaját enni, mert egyébként ízlik.
süti beállítások módosítása