HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Almával sütött pulykamell héjában sült burgonyával (TotalFood)

2007.08.10. 12:46 rettenetes

Ez most egy fokkal jobban sikeredett mint a tegnapi. Egyébként az ételek csomagolása egyre inkább valami misztikus dolognak tűnik nekem, legalábbis ritkán találkozom olyan ételkiszállítóval, aki ezt az egyszerű dolgot tényleg jól csinálná (értsd: úgy becsomagolni az ételt, hogy az kés/villa/olló/sövényvágó nélkül is kibontható legyen, valamint a tépkedés közben a mártás se az ingemen landoljon). A TotalFood sem remekel e téren, a fólia cafatokra foszlik minden igyekezetem ellenére. De lássuk inkább a kaját:

Az étel gusztusosnak mondható, ám a melegítés után a pulykamell jellegzetesen büdös, de még az elviselhető határon belül van, azaz ha nem szagolgatom, akkor öklendezés nélkül ehető. Érezhetően nem friss. Pozitívum, hogy legalább most fűszerezték, igaz csak vegetával (bár ez szerintem messze van a fűszerezéstől), és át is van sütve. Vajon mikor tudnak kitörni a só-bors-paprika-vegeta kvartett bűvköréből? Az étel nevében ott van az "almával sütött", ami az én értelmezésemben azt jelenti, hogy a sütés közben az almából kipárolgó íz- és illatanyagok átjárják a húst. Itt semmi ilyesmit nem tapasztaltam, ami nem lenne baj, csak akkor ne hívják így az ételt. Két gerezd sült almát dobtak rá, ennyi (majdnem biztosan külön sültek).

A héjában sült burgonya hibátlan, házias ízvilággal bír, kár hogy teljesen natúr: egy kis fűszeres (nem vegetás) vajjal feldobva felfelé húzta volna a pontszámot erősen, de ilyet nem kapunk mellé. Az almával sem volt gond (bár egy sült almát elrontani nagyon nem is lehet). Ár: 690 Ft. Majdnem 4 pontot adtam, de a büdös hús miatt az ítélet: 3/7

Jövő héten a FoodExpressz kerül terítékre, a TotalFood nálam befürdött a büdös és/vagy nyers húsokkal (bár dobozosgourmand kollégám szerint tudnak ők ennél jobbat is, de nincs türelmem kivárni :)

9 komment

Címkék: totalfood

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr91136795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2007.08.11. 10:19:51

Megsúgom a titkot. Mikróban húst melegíteni nem igazán egészséges. Nekem legalábbis mindíg büdös lesz tőle.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.08.11. 11:56:51

Főleg a csirkének van rossz íze, ha mikróba melegíted.

kovpeter 2007.08.11. 19:37:30

Sziasztok!

Én is ilyen cégektől rendelek ételt a munkahelyemre. Eddig egy céggel próbálkoztam, de tervezem, hogy a jövőben minden héten más céget próbálok ki. Eddig az Interfoodtól rendeltem. Alapvetően meg vagyok elégedve a kajával. Egyszer volt probléma a kajával, amikor is a megrendelt pulykamell mellett találtam egy szép nagy hajszálat is. Na ez elég undi volt. :-) Meg se ettem. De ez eddig egyedi eset volt, minden más esetben rendben volt a kaja. :-)

rettenetes 2007.08.12. 09:14:09

kovi1970: érdekes, akkor a máshonnan rendelt pulyka/csirke mikróban melegítve miért nem lesz büdös? :) A büdösség nem a mikrón múlik, hanem a hús on szvsz. Tudom, hogy nem egészséges, és hogy a kaja minőségére is kihatással van (mármint a mikróban melegítés), de a munkahelyen ez az egyetlen opció (ha már hidegen hozzák a kaját, de majd erre is kitérünk egy külön posztban).

MP 2007.08.30. 08:25:48

Én Totalfoodos voltam 1,5 évig, szinte mindig csirkét rendeltem, és nekem is feltűnt, hogy kicsit érdekes íze van sokszor. Nemrég rátaláltam erre a blogra, láttam, hogy itt is ez a vélemény, na mondom akkor csak nem én vagyok a hülye. :) Most 2 hete váltottam Foodexpressre, hát mit mondjak, tényleg teljesen más náluk a hús, teljesen normális íze van. Összességében finomabbak is a kaják nekem, úgyhogy csak megköszönni tudom, hogy írtatok a Totalfoodról. ;)

rettenetes 2007.08.30. 08:38:13

MP: nekem is megnyugtato, hogy nem vagyok egyedul a velemenyemmel :)

Hami 2007.09.06. 15:45:29

Szeretem a Total Food változatosságát.

manyuska 2007.09.19. 00:39:26

Jó sokáig Gastroyalt ettünk, aztán tavaly óta zuhanórepülésre váltott az ízviláguk, a mennyiséggel 1ütt, és helyettük elkezdtünk Teletálat (= Laci bácsi) enni. Eddig tökéletes.
Kipróbáltam a Foodexpresst is, de gagyi a Teletálhoz képest...
Viszont kíváncsiságból jövő hétre rendeltem egy VegaFOOD-os kaját, ők indiait és európait is főznek, evett már tőlük vki?

Vegafood · http://vegafood.freeblog.hu/ 2008.02.28. 13:39:40

Sziasztok!
Mostanában indítjuk a blogunkat vegafood.freeblog.hu/
Nézzetek be, ha van időtök, meg kedvetek...
És a csomagolásunk az valami fantasztikus... :)
:)
üdv:Vegafood
süti beállítások módosítása