HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Takarékos menü (FoodExpress)

2007.10.30. 11:19 dobozosgourmand

A keddi ebéd a FoodExpress Takarékos menüje volt, leves plusz főétel plusz olcsó egyenlő örö e'bódottá, ilyesmi, 650Ft. Ez egyébként a rendes menü A és E fogása, együtt 50Ft-al olcsóbb, mint külön-külön.

Csontleves eperlevéllel: ez nagyjából rendben volt. Animális, intenzív csontleveskocka-íz, a tészta pont jó, a zöldségek viszont kicsit túlfőttek (gondolom ez is fagyasztottból készült). Sajnos csak a leves kilenctized részét tudtam elfogyasztani, a fennmaradó egy tizedet ugyanis a mosogatószivacs és a papírtörlő tette magáévá. Ennek az az oka, hogy a FoodExpress hosszú évek során tökélyre fejlesztette a kibonthatatlan dobozfóliázást és bár kétségkívül az átlagnál kétbalkezesebb vagyok, a folyadékot tartalmazó dobozok kibontása egy shaolin szerzetest is komoly kihívások elé állítana. Elmondom, hogy működik ez nálam: megkeresem a megfelelő fogást a fólián (az erre szolgáló sarkoknál nem mindig szakad), majd összpontosítástól izzadó homlokkal, milliméterről-milliméterre óvatosan haladva elkezdem bontani a dobozt. Lélegzet visszafojtva, követem a csí áramlását, eggyé válok az univerzummal, újabb milliméternyi siker (közben hajtogatom a fóliát, hogy ne csöpögjön az asztalra a leves). A kezem megáll a levegőben, kilégzés, belégzés, reflexek kihegyezve, tovább, még egy milliméter, kurvajómárcsakegypercvanhátra, aztán hirtelen megszűnik a fólia tapadása. Néma sikolyban török ki (slow motion "Neeeeeee!"), de már késő: a leves az asztalon. A kötelező bazdmegelés után jöhet a szivacs meg a többi.

Szóval a leves, az úgy 4/7.

Erdélyi sertéshúsos rakott káposzta: A legkevésbé sem irodakompatibilis kaja, a konyhai ájert ellensúlyozandó kénytelen voltam ablakot nyitni. Viszont hats off a FoodExpressnek, jókora adagot hoztak és nagyon finom volt, tényleg le a kalappal. Vizuálisan azonosítható összetevők: rizs, darált hús, káposzta, tejföl. Pontszám: 7/7. Best buy kategória, önálló ételként 450Ft.

Szólj hozzá!

Címkék: foodexpress

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr97212893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása