HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Eheti (Tőzsde Ételfutár)

2007.12.14. 15:38 dobozosgourmand

Rettenetes kolléga szabin (és házikoszton) van, aminek nagyon örülök, mert végre kipihenheti magát, meg imádom is csinálni az ő munkáját meg az enyémet együtt. Persze az ürömbe mindig vegyül egy kis öröm is, mert fogorvoshoz is megy, legalább nem csak nekem szar az év vége :P A fentieknek megfelelően hangoltam a postok frekvenciáját valahová a "haggyá má' békén, majd jövő héten postolok" sávjába, így most egy heti összefoglaló jön.

Szerdától péntekig a Tőzsde Ételfutár szolgáltatta a gasztronómiai örömöket, összesen 1710Ft értékben.

Elsőként jött egy minestrone + kapros húsgombóc főtt burgonyával combo, 530Ft-ért. A minestronét rendelni olyan, mint rizottót: tuti, hogy semmi köze ahhoz, amit az olaszok  értenek rajta. Sőt, a magyarokon kívül mindenki mást szokott ezeken érteni, de nem a TÉ (csak lazán letézem őket, vili? Elcseszett egy nevük van, na!). A minestrone meglepően kraftosra és ízletesre sikerült, ízléses mennyiségű paradicsomlével, korrekt fűszerezéssel. Nem vagyok benne biztos, hogy Chiara barátnőm is rak bele kelkáposztát, bár ha a férje mammája úgy nyomta, akkor neki is kell belerakni. Az olasz pasik totál mammajunkie-k. Mindazonáltal mindegyik olyan magyar "olasz" étteremnek egyenként jó édes mammája, aki zöldséges rizottó címszó alatt száraz rizst hoz ki instant fagyasztott zöldségekkel (szevasz Don Pepe!), lehetőleg pofaleszakasztós összegért. Ja igen, a húsgombóc. Az jó volt. A krumpli is. Mit is lehetne mondani erről még? Összességében 7/7 punto.

Allora, fűszeres laskagomba tejfölös, mustáros mártással, szalvétagombóc (590Ft). Annyira szórakoztató volt a neve a köretnek, hogy egyenesen kötelező volt ezt rendelnem, de amúgy meg kár volt, mert a kaja csak az ehető határát súrolta. Nem hiszem, hogy ez chefek hibája lett volna, inkább a receptúra kidolgozójának. Mert felmerül a kérdés, minek keverjünk össze laskagombát tejfölös mustáros mártással? Na ugye. Hülye ötlet. A málnakrémlevesbe is rakhatunk negyedkiló pulykacombot kevés bazsalikommal megbolondítva. Baromi designosan fog kinézni, de ettől még nem lesz finom. 4/7 pont, dobjuk ki a reformkonyha-szakácskönyveket. Egyébként a szalvétagombóc sem volt finomabb annál, mint amit vizes szalvétából gyártanék, gondolom hence the name.

Mai ebédnek thai zöldséges csirkés tésztát ettem 590Ft-ért. Ettől kimondottan féltem, mert hacsak a TÉ nem outsource-olta a konyhát Thaiföldre, akkor sanszos, hogy ezt magyar konyhások főzték. Viszont jól! Komolyan, meghatódtam. Kicsit európaibb, visszafogottabb volt a fűszerezése, mint amit egy authentikusabb thai kajáldában kapnánk, de összességében ott figyelt benne minden, aminek figyelnie kell. Még most is a könnyeimmel küzdök. TÉ for prezident! 7/7 pont.

5 komment

Címkék: tőzsde ételfutár

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr22263953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zorrobomber 2007.12.17. 14:50:56

Én is bepróbáltam őket, ehető volt és nagy adag, de azért volt valami furcsa mind a tárkonyos pulykaragu levesben, mind a sajttal sonkával töltött csirkében...nem voltak túlízesítve, inkább semleges ízük, volt mintha a pucér csirkeíz el lett volna nyomva valami íztelenítővel :S jo a blog, hianypotlo, más konyhákat is próbáljatok ki ;)

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.12.17. 15:55:47

Zorrobomber: Ez amolyan kajafutár-betegség, nem merik intenzíven fűszerezni az ételeket, hogy mindenki ízlésének megfeleljenek. Az átlagnál kevesebb sót eszek, így ez nekem fekszik.

Bunny 2007.12.18. 08:48:13

DG:)!
Ezt én is tapasztaltam, igaz nem tőlük, de rendeltem tonhalsalátát, mellette fel volt tűntetve, hogy csípős. Fú, felcsillant a szemem, de mikor felbontottam, konstatáltam, hogy a csípős abban ki is merült, h egy kis chilipaprikácska egészben van a tetején. Próbáltam felvágni én összekeverni, de nem volt csípős az egész még így sem, csak mikor a paprika cafatokhoz jutottam, akkor viszont nagyon.:)

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2007.12.18. 12:44:15

Ez már hauté cuisine, robbanásszerű kibontakozással, ízszigetek az ételben meg ilyenek, meg lehet ezt magyarázni :)

erospita 2008.01.26. 21:54:38

A szalvétagomboc a recept alpján a gőzknédli egy speciálisan elrontott változata. Alapvetően egy semleges köret kellene, hogy legyen. Gratulálok az agyament elrontónak.
A csipősnek csúfolt ételekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy aki ezeket csípősnek nevezi még nem evett igazán csípőset. Az igazán erős étel az ami az ember szájpadlásárol is lemarja a hámsejteket, a csípős pedig ennek az enyhébb változata amit még hámsérülések nelkül meg lehet úszni.
A gyorséttermek ételválasztékának van egy kifejező angol neve JUNK FOOD egy lehetséges magyar fordításban "ócska kaja" azt hiszem ezzel mindent elmondtak róla.
süti beállítások módosítása