HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

McTels: Grillezett sajt friss salátával

2007.08.21. 12:46 dobozosgourmand

Csak gyorsan, mert rengeteg a munka. Fotó sincs, mert otthon maradt a Bluetooth-kulcs. Fentnevezett étek Netpincéren rendelve 1:06 alatt befut, kicsengetem a futárnak az 1690Ft+jattot, dobozt bontok, kicsit csalódok. Ahogy én képzeltem: finom salátakeverék, valamilyen öntet, esetleg ruccola, oliva, valami, mellé finom, fűszeres grillezett sajt. Ahogy megkaptam: jégsaláta + lilahagyma + kicsit punnyadt paradicsom + kígyóuborka, meghintve szárított petrezselyemmel, öntet nélkül. 3 darab grillsajt, elég egyszerű fajta, de rengeteg, első blikkre is van vagy 20-30dkg kisütve is, na nyilván nem véletlenül McTels az étterem neve, tényleg hatalmas adagokat adnak mindenből. Szóval a mennyiségre nem is lehet panasz, de ennyi pénzért azért többet várnék. Egy evőkanál olivaolajjal, egy változatosabb salátával vagy egy csepp balzsamecettel, fűszerezett sajttal fel lehetett volna úgy dobni az egészet, hogy meglegyen a 7/7 pont, így viszont csak 5/7 4/7.

Update: Vacsorára összedobtam egy kevés nagyon egyszerű salátát előételnek: salátakeverék, bolgár sirene sajt, bazsalikomos olivaolaj és balzsamecet. Ennél egyszerűbbre már nehéz venni a figurát, viszont még mindig egy kimondottan jó salátát eszünk. Jó minőségű salátakeverék fél doboz 250Ft (Culinaris), sirene sajt Auchan kb. 3dkg, 2190Ft/kg = 66Ft (sós, mint a feta, kevés kell belőle), bazsalikomos olivaolaj egy evőkanál (kb... hmm, 15Ft?), minőségi olasz balzsamecet höhö, kb. 5 csepp, szintén úgy 20Ft, összesen 351Ft és ebből ketten ettünk. Legyen 400Ft. Főételnek csináltam egy nagy tepsi rozmaringos-lilahagymás-fokhagymás krumplit, anyagköltség kb. további 400Ft, azaz összesen 800Ft-ból pukkadásig ettük magunkat. Amikor így utánaszámolok, hogy a mai ebédem árából két napig kajálhattunk volna ketten, akkor eszembe jut, hogy mekkora marha vagyok, amikor kaját rendelek... Vacsora utáni pohár bor: priceless (na jó, 200Ft).

1 komment · 1 trackback

Címkék: mctels

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr42145050

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: feminy x como tomar 2018.01.30. 09:21:42

Ünnepi készülődés - kerámia.blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Péter 2007.09.11. 17:15:28

Hali!

Magam is szoktam rendelni a McTelstől. Nekem nagyon bevált. Ahogy Te is irtad hatalmasak az adagok, és szerintem a minőség is nagyok rendben van. ( igaz grillezett sajtot még nem próbáltam )

Üdv: Peti.
süti beállítások módosítása