A nizzai saláta nagy kedvencem, akkor is, ha mindenki mást ért rajta. Nekem alapvetően salátából, főtt tojásból, szardellából, tonhalból, kapribogyóból és mustáros öntetből áll, amit többé-kevésbé le is fed a Pizza Marzano nizzai salátája (combos 1490Ft).
Futár úgy 40 perc alatt érkezik délben (gyors!), az étel poli... á, szóval műanyag dobozban, kibontva majdnem nekikezdek kézzel, állati jól néz ki: fodros saláta (nem a lollo bridzsida, hanem az a cakkos szélű mittomén milyen), radicchio, ceruzabab, tésztagömbök, főtt tojás, paradicsom, fekete oliva, tonhal (-törzs, nem az a tonhalfeldolgozás után a padlóról összesöpört cucc), héjában főtt krumpli, szardella, kapri. Sajnos valahogy mégsem hagyott maradandó emlékeket bennem, mert pont a saláta lelkét hiányoltam belőle: kevés volt a mustáros öntet (nem kell tocsognia, de 2x ennyit fuldoklás nélkül elbírt volna), az 1 darab árva szardella és 3-4 szem kapribogyó szintén nem vágott a falhoz és fóliás paradicsomból is ettem már jobbat. Ezerötszáz forint környékén már egy igazán jó salátát várnék, amiben az oliva sem a klasszikus Fragata spanyol junk, inkább egy jobb olasz vagy görög és nem hiányzik belőle a kraft. 5/7 pont, mert ezért az összegért jobbat várnék.