HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Vendégpost Falusitól

2007.10.24. 09:46 dobozosgourmand

Vendégbloggerünk falusi az Il Treno ételét értékelte blogunknak: Grillezett pulykamell sonkával, füstölt mozzarellával + Burgonyalángos-tócsni.

A futár pontosan érkezett a déli csúcsidőszakban, de egy gyanúsan könnyű és pici csomagot adott a kezembe. A fóliát könnyedén és halkan, ráadásul egészben le lehetett választani, de ez volt az egyetlen pozitívuma.

A grillezett pulykamell egy fűszerekkel megszórt és feltehetően vaslapon sült húsdarabot jelentett, az étlapon szereplő 18dkg-ot valószínűleg élősúlyban mérték. A mikrós kiolvasztás jegyeit viselő fehérjeforrás nélkülözött minden egyéb hússzerű tulajdonságot. Testnedveket keresve sem találtam benne, a kés kellemes hangon kopogott a tetején. A füstölt mozzarella szintén sült volt, azt már nem lehetett megállapítani, hogy füstös ízét természetazonos füstaroma, vagy a sütőlapon maradt maradványok adták. Íze nagyon jó volt, állaga is remek, 2mm-es vastagságát viszont biztosan nem késsel szeletelve kapta. A sonkáról nem sok mindent lehet mondani, vidéki előéletem nem engedi, hogy ezt a megmelegített és összepréselt húspépet sonkának nevezzem, de ezzel a problémával már régóta küzdök.

A burgonyalángosról először nehéz volt megmondani, hogy szimplán nyers a közepe, vagy csak a térfogatához képest is sok olajat szívott magába. Érdekes kísérlet lett volna kiszárítani és úgy megnézni mennyi a valós szárazanyagtartalma.

Az összkép viszont meglepően jóra sikeredett, a hús fűszerezettsége OK, fűrészporos szárazságát a tócsni olajban bővelkedő nyúlós állaga kompenzálta, minderre a sajt feltette a koronát. Evés közben -szigorúan nem lenézve(!)- minden rendben lévő volt. Arra kellett csak figyelni, hogy a komponensek egyszerre fogyjanak el. Sajnos ez nekem nem sikerült.

Mindezek után már sokalltam a kiadott 1630Ft-ot érte, így maximum 3/7 pontot adok neki.

Szólj hozzá!

Címkék: il treno

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr40205677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása