HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

A 2. legjobb dolog, ami a krumplival történhet

2008.07.10. 07:07 dobozosgourmand

Legalábbis köretként. Nemrég még szilárd meggyőződésem volt, hogy a toplista így fest:

  1. A krumplit megfőzzük, elnegyedeljük, majd olivaolajon kicsit előpirítjuk és friss rozmaringgal összeforgatva néhány percig tovább pirítjuk.
  2. A krumplit megfőzzük, kockára vágjuk, majd vajon kicsit előpirítjuk és friss petrezselyemzölddel összeforgatva nagyon röviden tovább pirítjuk.
  3. A krumplit apróra vágjuk, megfőzzük, összetörjük, majd vajjal és szerecsendióval kikeverjük.

Újabban toplista második helyére érkezett az Ultimate Sült Krumpli (petra receptje a nosalty.hu-n). A recept ennél egyszerűbb és gyorsabb már nem lehetne, a késztermék pedig a maga kívül ropogós - belül krémes mivoltában egyszerűen isteni. Részemről só helyett fetasajtot morzsoltam rá.

A mai post nem jöhetett volna létre a kerület nyuggereinek segítsége nélkül, akik reggel 4:20-kor már aktívan szocializáltak az utcán a kajaosztásra várva, ami viszont csak reggel 7-től aktuális. Főnököm és saját nevemben (előbbi nyilván örül, hogy 6:40-kor már kávéval a kezemben bent ülök a cégnél) szeretném küldeni az alábbi számot nekik:

 

Komolyan, vidéki gyerek vagyok, főút mellett nőttem fel és mint az vidéken megszokott, reggel 6:30-kor kötelezően elkezdtek flexelni a szomszédságban, de könyörgöm, 4 óra nyomorult 20 perckor még aludni kellene!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr29561600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grave 2008.07.15. 10:38:50

nem látszik a videó, pedig érdekelne:)
vagy pontosan a kuss hülye nyuggerek volt a lényeg?
ezzel maximálisan egyetértek, de egy flexezős klippel is, hamár megemlítetted:)

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2008.07.15. 10:50:50

Grave, valami gond lehet a Flash lejátszóddal, mindenesetre itt egy közvetlen link: www.youtube.com/watch?v=17ut-qI1rq4 (Clawfinger: Don't wake me up, de csak a refrén miatt).

A reggeli flexelés amúgy zseniális szokás vidéken, mindig úgy képzeltem, hogy elővesznek egy 1.5 méteres 'coloscsövet, aztán ki van adva az ukász, hogy estére ezt le kell flexelni 20 centis hosszra.

Flexelős klip nincs, de Benassi bevezet a flexelés kemény világába: www.youtube.com/watch?v=e8w98WZ_pcw

Nagygombócos · http://www.nosalty.hu/?q=node/587 2008.07.21. 14:39:42

Nálunk a Balaton-felvidéken nagyon megy még a benzines sarokvágóval (nem tudom a pontos nevét az eszköznek) 1-2 hektár fű-gaz lenyírása, hatékony, lehet egésznap csinálni:)

dobozosgourmand · http://dobozosgourmand.blog.hu 2008.07.21. 14:47:00

LOL, az szórakoztató lehet :) Hát igen, a kasza az munkaigényes.

A Panna Mocca recepted egyébként jól hangzik, a panna cotta nagy kedvencem, feltétlenül kipróbálom ezt a variánst is... csak azok a fránya kalóriák :)
süti beállítások módosítása