HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Tojásleves, calvados-os csirkemell (Tőzsde)

2007.11.19. 13:45 dobozosgourmand

A kulináris beszerzőtúráról térjünk vissza kicsit az eredeti profilhoz, a food critic szerepébe. Lacibácsi Teletála totál kikészített, úgyhogy ezen a héten új szállítót tesztelek, a Tőzsde Ételfutárt. A netes rendelésük kicsit olyan érzés volt, mintha valaki ütemesen verte volna a fejem hátulról egy száraz kenyérdarabbal - roppant frusztráló, ámbár nem halálos. A futár végüli úgy 8:30-kor érkezett és időpontot kért a további szállításokhoz, ezt szeretjük.

Mai első ételünk egy savanyú tojásleves volt (235Ft). Tulajdonképp nem tudom, mit is lehetne mondani erről, ez amolyan katasztrófa-a-hűtőben leves, szóval sokat nem lehet tőle várni, azt viszont hozta, pont a megfelelő mennyiségű köménnyel. 5/7 pont, mert ennek a levesnek a költsége literenként max. 40Ft körül mozog és szerettem volna benne látni egész köménymagot, nem csak az őrleményt érezni. A csomagolás itt is fém(es)fólia volt, viszont egy kicsi csavarral: míg általában szeretem a fémfóliás csomagolást, mert könnyű kibontani és az Alzheimer-kór meg egyenesen csodálatos, itt mégsem volt könnyű kibontani ragaszkodó fólia miatt.

Másodiknak egy igazi posh puccos kaja: csirkemell roston Calvadosszal ízesített párolt almával, pirított mandulás jázminrizssel (605Ft). Nos, fogalmam sincs, volt-e calvados az almán, de mindenképp erős felütés, teljesen rendben volt. A csirkemell omlós, az almás öntet ízletes, a jázmin rizsben pedig... jázmin rizs. Lenyűgözni nem tudott, de kellemes élmény, 6/7 pont, fingers crossed. Az adag egyébként érezhetően nagyobb volt, mint bármelyik eddig tesztelt ételszállítónál, ld. fotó.

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsde ételfutár

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr9234157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása