HTML

Dobozos Gourmand

Ebédet rendelünk és leírjuk, milyen volt.

Friss topikok

Linkblog

Big City Food

2007.08.09. 13:15 dobozosgourmand

Már harmadik napja a CityFood van terítéken. Röviden: futár befut 8:30 körül (Buda), remek. Az étel csomagolása műanyagdoboz és fémfólia kombója. A fémfólia gyengéd húzás hatására elválik a műanyagtól és ezzel a CityFood rögtön kiérdemli a Fóliás Csomagoló Grand Prix 1. helyét. Bár meglehet, hogy korai Alzheimer-kór fog velem végezni, addig mégsem fogok nyakig levesesen fejcsóválva azon töprengeni, hogy jobb lett volna bicskával körbevágni a műanyagfóliát (Szevasz Total Food! Szevasz Food Express!).

Az adagok már-már nagynak mondhatóak, egy levessel és egy főétellel nagyon komolyan jól tudok lakni, pedig Schmuck Andor sírógörcsöt kapna az adagjaim láttán. Kérdés persze, hogy érdemes-e megenni. 

Kezdjük a levessel. Fantázianeve: Tavaszi csirkeragu leves, ára 260Ft. Hozza az elvárt menzai színvonalat, a szárazanyagtartalma (úgyis mint "kraft") is elfogadható. Ránézésre elég zavaros szubsztancia, mindazonáltal zöldség- és mérsékelt csirkeíze van. A tikbül ezúttal csirkemell került bele, levesben szükségszerűen jellegtelen. Zöldből van benne borsó, gomba, sárgarépa, kicsit túlfőzve - persze szakács legyen a talpán, aki az Ipari Gyorsfagyasztott Zöldségkeverékből roppanós zöldségeket párol, meg aztán, 260Ft-ért nem vártam Iglo minőséget vagy horrible dictu friss zöldséget. Kagylótészta. Legyen 6 out of 7 az ár/teljesítmény skálán. Kicsivel jobb, mint a zacskósleves, viszont azzal egy árban.

A tészta... Nos, azt úgy hívták, hogy Háromsajtos penne csirkehússal és 520Ft-ba fájt. Mármint tényleg fájt, mert ezért kár volt. A tészta kicsit túlfőzve az al dente állapoton, amit valahol megértek, ez a magyar virtus, azért még ehető. Nehezen tudom viszont elképzelni, hogy milyen 3 sajt volt rajta. Úgy sejtem, egy olyan párhuzamos univerzumból származtak, ahol a tehenek növényi zsiradékkal táplálják a zöld, kerek szemű bocikat. Az egész cucc ízetlen volt. Tudom, olcsó húsnak híg a leve, de egy marék ipari penne úgy 60Ft lehet, 10 deka sajtkeverék 150Ft, 5dkg csirkemell pedig további 60Ft, kicsi tejszín, ez úgy 300Ft és állati sok finom sajtkrémet kapunk a tésztánkra. Pontszámunk 3/7, mert még épp meg tudtam enni.

1 komment

Címkék: cityfood

A bejegyzés trackback címe:

https://dobozosgourmand.blog.hu/api/trackback/id/tr45135999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A&J Ebéd házhozszállitás 2008.09.12. 11:25:36

Probáljon ki minket is, szivesen küldünk kostolót.. Üdvözlettel A&J :) www.aandjetel.hu
süti beállítások módosítása